Podrška najslabijima da nastave poslovanje i posle krize

Datum: 28. may 2020.

I pre početka pandemije COVID19, nova globalna ekonomska kriza bila je tema o kojoj se sve glasnije govorilo. Sada ona više ne predstavlja potencijalnu opasnost, već izvesnost za koju niko ne može da predvidi kakve će biti njene posledice i kakvu će lavinu lančanih reakcija izazvati. Izvesno je takođe da ni jedan segment privrede neće biti pošteđen, a najviše strahuju oni najmanji i najslabiji, kao i oni koji su tek zakoračili u svet biznisa.

C# meetup u Novom Pazaru

Datum: 05. februar 2020.

U cilju popularizacije IT sektora i iznalaženja optimalnih rešenja u oblasti programiranja, ICT Developoment Center iz Novog Pazara u saradnji sa Centrom NIT organizovao je stručni sastanak na kom je predstavljen programski jezik C#.

Sastanak je privukao pažnju velikog broja mladih, koji se bave, ili bi želeli da se bave programiranjem.

C# meetup u Novom Pazaru

ICT Development Center u saradnji sa Centrom NIT organizuje prvi C# meetup u Novom Pazaru.

Datum: 01. februar 2020.

ICT Development Center u saradnji sa Centrom NIT organizuje prvi C# meetup u Novom Pazaru. Meetup će se održati u Kulturnom centru Novi Pazar, sa početkom u 18h u utorak 04.02.2020.

Na meetupu će biti reči o samom jeziku, njegovoj upotrebi u izradi informacionih sistema, aplikacija za desktop i mobilne uređaje kao i izradu video igara. ...

O programskom jeziku

C# je nastao kao unapređena verzija programskih jezika Java, C, i C++. Najveća prednost programiranja u C# u odnosu na jezike iz kojih je proistekao je znatno lakša upotreba. Sve što vam je potrebno da biste napisali jedan program u C# je običan tekstualni editor poput Notepada, kao i instaliran program .NET Framework na vašem računaru. Ovaj program predstavlja veliku biblioteku alata koju možete koristiti uz pomoć preko 20 različitih programskih jezika.

S obzirom da je .NET Framework prilagođen za brojne operativne sisteme, pisanje kodova u C# omogućiće vam da kreirate softvere za Windows, Linux, iOS, OSX, Android i BSD okruženje.

Takođe, važno je napomenuti i da C# spada među case sensitive jezike, koji prave razliku između malih i velikih slova. Osim toga, ovaj programski jezik pripada i grupi takozvanih strongly typed, odnosno strogo tipiziranih jezika, koji zahtevaju eksplicitno identifikovane tipove u kodu.

Kome je namenjen meetup?

Meetup je namenjen svima onima koji žele da saznaju nešto više o programskom jeziku C#, njegovoj upotrebi, prednostima i ograničenjima. Onima koji nisu sigurni kuda da krenu kada ulaze u svet programiranja ali i svima onima koji žele da postave pitanja o C# profesionalcima iz te oblasti.
Freelance meet-up u Cacku

Prvo okupljanje Freelance zajednice u Cacku

Datum: 28. januar 2020.

Prvo okupljanje Freelance zajednice u Čačku održano je u utorak, 28. januara 2020, u Startap centru NTP Čačak pod nazivom "Hello world - Freelance meetup" na kome je prisustvovalo preko 50 ljudi.

Na ovom interaktivnom skupu upoznali su se freelance-ri iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Kraljeva i Novog Pazara razmenivši svoja iskustva u remote poslovanju, o platformama koje omogućavaju sklapanje inernacionalnih poslova, ali i o prvim koracim i uslovima za takvu vrstu rada.
epicentarpress.rs/vest/Prvi-Freelance-meet-up-okupio-preko-50-ljudi-u-Startap-centru-NTP

EUBID podrška razvoju poslovnih inkubatora

Prvo okupljanje Freelance zajednice u Cacku

Datum: 12. jul 2019.

Tim stručnjaka EUBID projekta boravio je u Novom Pazaru u okviru posete inicijativama poslovne inkubacije širom Srbije.

Projekat „Podrška Evropske unije razvoju poslovnih inkubatora„ realizuje se sa ciljem da u naredne dve godine da doprinos razvoju kapaciteta poslovnih inkubatora kako bi mladima, početnicima u biznisu olakšali put ka unapređenju kvaliteta njihovih usluga. facebook.com/pg/EUBIDproject naslovi.net